Publikationen & Abstracts

Gerendás J, Breuning S, Stahl T, Mersch-Sundermann V, Mühling KH
Isothiocyanate concentration in kohlrabi (Brassica oleracea L. gongylodes) plants as influenced by sulphur and nitrogen supply
Journal of Agricultural and Food Chemistry 56(2008) 8334-8342

Gerendás J, Sailer M Fendrich ML, Stahl T, Mersch-Sundermann V, Mühling KH
Influence of sulfur and nitrogen supply on growth, nutrient status and concentration of benzyl-isothiocyanate in cress (Lepidium sativum L.)
Journal of the Science of Food and Agriculture 88(2008) 2576-258

Hassan AA, Mohyla H, Kanbar T, Alber J, Lämmler C, Abdulmawjood A, Speck S, Zschöck M, Weiss R
Molecular identification of Arcanobacterium bialowiezense and Arcanobacterium bonasi based on 16S-23S rRNA intergenic spacer region sequences
Veterinary Microbiology 130(2008) 410-414

Lamy E, Schröder J, Paulus S, Brenk P, Stahl T, Mersch-Sundermann V
Studies on the genotoxic and antigenotoxic properties of Eruca sativa (rocket plant), erucin and erysolin towards benzo(a)pyrene in human hepatoma (HepG2) cells and mechanisms of action
Food and Chemical Toxicology 46(2008), 2415-2421

Mäde D, Reiting R, Strauch E, Ketteritzsch K, Wicke A
A real-time PCR for detection of pathogenic Yersinia enterocolitica in food combined with an universal internal amplification control system
Journal für Verbraucherschutz und Lebensmittelsicherheit 3(2008) 141-151

Reinoso EB, El-Sayed A, Lämmler C, Bogni C, Zschöck M
Genotyping of Staphylococcus aureus isolated from humans, bovine subclinical mastitis and food samples in Argentina
Microbiological Research 163(2008) 314-322

Richter F, Graß R, Zerr W, Wachendorf M
Bioenergetische Nutzung von Presssäften aus Grünlandsilagen extensiver Standorte
Bio- und Sekundärrohstoffverwertung III (2008) 818-828 Wiemer K, Kern M (Hrsg.)

Schmidt M, Fischer M, Friedt W, Tillmann P, Brunn H, Zerr W
Entwicklung einer geeigneten NIRS-Analytik für die Steuerung von Biogasanlagen
VDLUFA-Schriftenreihe 64 (2008) 354-360
Verband Deutscher Landwirtschaftlicher Untersuchungs- und Forschungsanstalten (Hrsg.)

Shuiep ES, Kanbar T, Eissa N, Alber J, Lämmler C, Zschöck M, El Zbeir IEM,
Weiss R
Phenotypic and genotypic characterization of Staphylococcus aureus isolated from raw camel milk samples
Research in Veterinary Science 86(2008) 211-215

Stahl T, Heyn J, Georgii S
Systematische Untersuchungen zum Übergang perfluorierter Tenside (PFT) Boden/Pflanze
Münchener Beiträge zur Abwasser-, Fischerei- und Flussbiologie, Schriftliche Fassung der Vorträge der 59. Fachtagung „Persistente Perfluorverbindungen – eine Gefahr für Mensch und Umwelt?“ (2008) 167-182 Bayerisches Landesamt für Umwelt (Hrsg.), Oldenburg Industrieverlag GmbH

Taschan H
Backwaren mit namengebender Zutat „Käse“
Getreidetechnologie/cereal technology 62(2008) 307-308

Taschan H
Mikrobiologische Beschaffenheit und lebensmittelrechtliche Beurteilung der Schankbiere
Brauwelt 148(2008) 1392-1396


Abstracts

Kübler K, Stahl T, Breuning S, Mersch-Sundermann V, Mühling KH, Brückner H
Bestimmung von Thioglucosinolaten und Isothiocyanaten in Kohlrabi (Brassica oleracea L. gongylodes)
Lebensmittelchemie 62(2008) 19

Stahl T, Horaczek C, Schlich E, Mersch-Sundermann V
Bildung und Nachweis polyzyklischer aromatischer Kohlenwasserstoffe (PAK) in Kondensat (Aerosol), Öl und Kochgut beim Garen von Fleisch
Lebensmittelchemie 62(2008) 7-8

Stahl T, Thiele H, Ackmann R, Wohlfarth R, Georgii S, Brunn H
Aufnahme Perfluorierter Tenside (PFT) mit der Nahrung
Lebensmittelchemie 62(2008) 2

Stahl T, Zeuner CR, Krawinkel M, Lamy E, Mersch-Sundermann, V
Identifizierung und Quantifizierung chemopräventiver Isothiocyanate in Brassicaceae, Lebensmittelchemie 62(2008) 9-10