Publikationen & Abstracts

Blum M, Stern G, Brunn H
Untersuchungen von Weinen aus den hessischen Weinanbaugebieten Rheingau und Hessische Bergstraße
Deutsche Lebensmittel-Rundschau 106(2010) 245-247A

El-Sayed A, Awad W, Fayed A, Hamann H, Zschöck M
Avian influenza prevalence in pigs, Egypt
Emerging Infectious Diseases 16(2010) 726-727

Gerlach D, Heinzler M, Brunn H
Pflanzliche Lebensmittel aus Drittländern. Einfuhrkontrollen am Flughafen Frankfurt/Main – Teil 2
Deutsche Lebensmittel-Rundschau 106(2010) 6-9

Hijazin M, Ulbegi-Mohyla H, Alber J, Lämmler C, Hassan AA, Prenger-Berninghoff E, Weiss R, Zschöck M
Identification of Arcanobacterium haemolyticum isolated from postcastrational complications of a horse
Folia Microbiologica 55(2010) 666-668

Lenz M
Aborte beim Rind durch den Parasit Neospora caninum
LW Hessenbauer (2010) 8 10-11

Reiting R
Real-time PCR methods for the detection of DNA constructs with the nptII gene for the detection of genetically modified plants in food, feed and seed
Journal für Verbraucherschutz und Lebensmittelsicherheit 5(2010) 377-390

Reiting R, Grohmann L, Mäde D
A testing cascade for the detection of genetically modified rice by real-time PCR in food and its application for detection of an unauthorized rice line similar to KeFeng6
Journal für Verbraucherschutz und Lebensmittelsicherheit 5(2010) 185-188

Schmitz F
Determination of Bromate according to ISO EN 15061 and ISO/DIS 11206
Selected Applications of Ion Chromatography (2010) 107-116

Schwarz D, Diesterbeck US, Failing K, König S, Brügemann K, Zschöck M, Wolter W, Czerny CP
Somatic cell counts and bacteriological status in quarter foremilk samples of cows in Hesse, Germany – a longitudinal study
Journal of Dairy Science 93(2010) 5716-5728

Siener J, Taschan H
Mikrobiologische Beschaffenheit und lebensmittelrechtliche Beurteilung von Schankbieren
Lebensmittelchemie 64(2010) 9-10


Ulbegi-Mohyla H, Hassan AA, Alber J, Lämmler C, Prenger-Berninghoff E, Weiss R, Zschöck M
Identification of Arcanobacterium pluranimalium isolated from a dog by phenotypic properties and by PCR mediated characterization of various molecular targets
Veterinary Microbiology 142(2010) 458-460

Ulbegi-Mohyla H, Hijazin M, Alber J, Lämmler C, Hassan AA, Abdulmawjood A, Prenger-Berninghoff E, Weiss R, Zschöck M
Identification of Arcanobacterium pyogenes isolated by post mortem examinations of a bearded dragon and a gecko by phenotypic and genotypic properties
Journal of Veterinary Science 11(2010) 265-270

Wagner E, Augustin T, Brunn H
Metallgehalt in Wein: Bestimmung in deutschen und ausländischen Weinen
Deutsche Lebensmittel-Rundschau 106(2010) 385-388

Amon T, Bauer A, Bischoff M, Clemens J, Heuwinkel H, Keymer U, Meißauer G, Öchsner H, Reinhold G, Schelle H, Weiland P, Welsch W, Zerr W
Gasausbeute in landwirtschaftlichen Biogasanlagen
Schriftenreihe des Kuratoriums für Technik und Bauwesen in der Landwirtschaft (2010) Heft 88
ISBN 978-3-941583-42-9

Zschöck M, Sauerwald C, Schlez K
Gegen Mastitis impfen?
LW Hessenbauer (2010) 52 22-24

Zschöck M, Schlez K
Wenn die Erregerabwehr aus dem Takt kommt
LW Hessenbauer (2010) 37 10-11

Zschöck M, Schlez K
Subklinische Mastitis bleibt oft unerkannt
LW Hessenbauer (2010) 11 10-12


Abtracts

Siener J, Taschan H
Mikrobiologische Beschaffenheit und lebensmittelrechtliche Beurteilung von Schankbieren
Lebensmittelchemie 64(2010) 9-10

Stahl T, Falk S, Berger J, Georgii S
Chlororganische und Perfluorierte Verbindungen in Wildschweinen: aktuelle Untersuchungsergebnisse aus Hessen
Proceedings of the German Nutrition Society 14(2010) 12

Taschan H, Brunn H
Selen in Lebensmitteln
Lebensmittelchemie 64(2010) 35

Taschan H, Brunn H
Zink in Lebensmitteln
Lebensmittelchemie 64(2010) 35